Kategoriler
İnternette Güvenli Alışveriş için 6 İpucu

İnternette Güvenli Alışveriş için 6 İpucu

23.04.2017
Bir İnternet sitesinden alışveriş yapacaksınız ama tereddütleriniz var ? Günden güne hızla artan ve gerçekten hayatımızı çok kolaylaştıran internetten alışveriş için size rehber olacak bir kaç hususa değinmek istedik bu yazımızda. Alışveriş yapmak istediğiniz site acaba yeterince güvenlimi , kredi kartınız ile gönül rahatlığı ile alışveriş yapabilirmisiniz , ya alım yaptığınız ürünler yerine başka ürünler gönderilirse veya hiç gönderilmezse ? Bin bir emek vererek kazandığınız ve istediğiniz bir ürün için rahatlıkla harcamayı göze aldığınız paranız boşa giderse ? İşte bu yazımızda sizlerle internetten güvenli alışveriş yapmak için dikkat etmeniz gereken bir kaç ufak ipucunu paylaşacağız dileriz faydamız dokunur.

Hepberaber Kısaca Bu Önemli Bilgilere Göz Atalım ;

İletişim Adreslerine dikkat edin ; Gerçekten işine önem , müşterilerine değer veren güvenilir tüm e-ticaret sitelerinde iletişim bilgileri açıkça yer almaktadır. Açık adresinden , e-mail adresine , telefon numaralarından cep telefonlarına kadar iş yerinin güvenliğini sorgulayabileceğimiz tüm bilgiler karşımızdadır. Hala içinizde şöyle bir tereddüt mevcut ise " evet güzel bu bilgilere yer verilmiş , iyi ama acaba bu bilgiler gerçeği yansıtıyormu ? "  bu şüpheyi gidermek için küçük bir zaman ayırarak telefon numaralarından ulaşın , adres tarifi isteyin kafanızı da yüreğinizi de rahatlatın. 

 

alt="nesedukkani güvenliği"

 

Https Yazıyormu ; Alışveriş yaptığınız sitenin ödeme bölümüne geldiğinizde adres çubuğunda " https:// " yazıp yazmadığına dikkat edin , eğer sadece http:// yazıyorsa o sayfada ödeme yapmak son derece riskli olabilir.

 

 

 

Güvenlik Sertifikası son derece önemli ; Alışveriş yapmaya karar verdiğiniz internet sitesi Güvenlik (SSL) sertifikasına sahipmi ? buna mutlaka dikkat edin. Sitede SSL sertifikası yürürlükte iken siz ve bağlandığınız site arasında iletilen tüm veriler bir uçtan diğer uca şifrelenir. Güvenli tüm alışveriş sitelerinde SSL sertifikası sağ tarafta bulunan veya benzeri bir sertifika logosu bulunur.

 

Mümkünse Sanal Kart Kullanın ; Alışveriş yapmayı düşündüğünüz site kişisel bilgilerinizi ve kredi kartı bilgilerinizi koruyormu ? Başkaları ile paylaşıyormu buna mutlaka dikkat edin.Mümkünse eğer Sanal kart oluşturun ve alışverişlerinizi bu sanal kartınız ile yapın. Alışveriş yapmayı düşündüğünüz site ne kadar güvenli olursa olsun en üstün güvenlik sistemlerinde bile milyonda bir de olsa bir güvenlik açığı bulunma ihtimalini asla göz ardı etmeyin.

 

Ortam Güvenliğini sağlayın ; Mümkün olduğunca ortak kullanıma açık bilgisayarlardan alışveriş yapmaktan kaçının , Kafeler , okul bilgisayarları , İnternet Kafeler ve ortak kullanıma açık wifi alanları gibi yerler her türlü virüs, trojan ya da yasadışı izleme programıyla dolu olabilir. Bu gibi yerlerde mümkün mertebe kredi kartı bilgilerinizi ve kişisel bilgilerinizi kullanmayın. 

 

Formları mutlaka saklayın ; İnternetten alışveriş olanağı sağlayan tüm sitelerde alışverişinizi tamamlamadan önce size sunulması gereken ve yasal olarak zorunluluk arz eden " Ön bilgilendirme ve Mesafeli Satış Sözleşmesi " ni alışverişinizi sonlandırdıktan sonra mutlaka basılı kağıt veya e-mailinizde saklayın.